Közélet

2014.09.22. 16:15

A hétköznapi életben is hasznos tudást szereznek

Kedvező fogadtatással és tapasztalatokkal kezdte meg működését a város közművelődésének központjában, a Vigadóban a Szigetvári Nyitott Tanulási Központ.

K. E. (Dunántúli Napló)

Ezt nemcsak a közművelődési kezdeményezés sokoldalú összeállítása, hanem az érdeklődők száma is jól mutatja.

Az új kezdeményezés célkitűzése, hogy a munkahelyen, a magánéletben, a közéletben való boldoguláshoz felhasználható és a személyes kibontakozáshoz szükséges ismereteket közvetítsen minden érdeklődő számára. A speciális program célja, hogy egy újszerű modellt valósítson meg a foglalkoztatottság, az oktatás, az esélyegyenlőség és a szociális biztonság területén, ingyenesen biztosítva lehetőséget a munkahelyük elvesztésében fenyegetettek vagy a munkanélküliek részére az alapkészségek fejlesztésének területén.

A központ tanulási programjainak témái: nyelvi és számítástechnikai ismeretek, mindennapi pénzügyek, munkavállalói ismeretek, vállalkozási ismeretek, állampolgársági ismeretek, zöldenergia a háztartásokban, egészséges életmód, együtt tanulás otthon a gyermekünkkel, okostelefon és táblagép használata – csupa olyan alapismeret, ami ma segíti az embert a boldogulásban.

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!