Közélet

2014.10.21. 10:14

Nagy Csaba a megyei közgyűlés új elnöke

Pécs korábbi alpolgármesterét választották a testület elnökévé.

M. B.

12:26 - Nagy Csaba a megyei közgyűlés új elnöke

A megyei közgyűlés ezekben a percekben is tartó, alakuló ülésén Nagy Csabát, Pécs korábbi alpolgármesterét választották a testület elnökévé.

10:14 - Ma eldől, kik irányíthatják a megyét

Mára hívták össze a megyei közgyűlés alakuló ülését, ahol a formaságokat (a választás eredményének ismertetése, a képviselők eskütétele stb.) követően személyi kérdésekről is döntenek. Elnököt biztosan választanak, várhatóan az alelnöki pozíció(k)ról, valamint a bizottságok tagjairól, vezetőiről is döntenek.

Az már korábban eldőlt, hogy miután az eddigi elnök, Tiffán Zsolt parlamenti képviselő lett, az összeférhetetlenségi szabályok miatt biztos, hogy új vezetője lesz a közgyűlésnek. Személyéről a 19 tagú testületben 11 tagot számláló, így kényelmes többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció dönthet. Információink szerint továbbra is Nagy Csaba, Pécs korábbi alpolgármestere esélyes a posztra (akit hétfőn nem sikerült elérnünk).

Arról viszont csak találgatások vannak, ki lehet majd az új alelnök (eddig Pohl Marietta látta el a feladatot). Úgy tudjuk, amennyiben Polics Józsefet, Komló polgármesterét nem választották volna újra a városában, ő lehetett volna az alelnök, de mivel ismét ő vezetheti a volt bányászvárost, így az összeférhetetlenségi szabályok miatt már fel se merülhet a neve (mint ahogy más közgyűlési mandátumot szerzett polgármesteré sem). Lapunk legújabb, hétfői értesülése szerint elképzelhető, hogy Szigetvár korábbi alpolgármesterét, Fazekas Róbertet jelölik a posztra, miképpen az is, hogy több (köztük akár egy külsős, tehát nem képviselő) alelnöke is lehet a közgyűlésnek, de az erről szóló döntés elhalasztását sem lehet kizárni.

Címkék#Nagy Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!