Közélet

2014.10.09. 11:02

Széles körű összefogás a Baranya Megye Szépe 2014 szépségverseny sikeréért

A szervezők idén öt hónapja, előválogató versenyeken keresik a megye legszebbjeit. Ennek az eredménye október 18-án lesz látható a Zsolnay Kulturális Negyedben. Összesen 24 baranyai településről 83 lány jelentkezett tini és felnőtt kategóriában a versenyre, akik 9 járási elődöntőn szerepeltek és közülük 27-en jutottak a komlói középdöntőbe. Itt lett igazán nehéz dolga a zsűrinek, hiszen egy igazi szépségválogatottból kellett kiválasztani azt a 16 lányt, akik végül is a döntőben is színpadra állhatnak, bemutatkozhatnak.

BAMA

Hihetetlen volt számunkra az a segítő szándék, ami végigkísért bennünket mint szervezőket az összes járási székhelyen. Helyszínnel, anyagiakkal, médiamegjelenésekkel, díjakkal segítettek az önkormányzatok, a települési művelődési központok vezetői, valamint cégek, vállalkozók, magánszemélyek. Ennek az összefogásnak köszönhetően sikerülhetett minden helyszínen színvonalas versenyt megrendeznünk. Az eseménysorozat támogatottságának köszönhetően komoly feladata lesz a zsűrinek, hiszen erős a mezőny.

Hisszük, hogy a MEGYE SZÉPEI a MEGYE ÉRTÉKEI. Elgondolásunk szerint egy megyei szépségversenynek a megye értékeire kell felhívni a figyelmet, és a megyén belüli kapcsolatok erősítését, bővítését kell szolgálnia. Bízunk benne, hogy az elkövetkező években a döntő verseny egy igazi megyei ünnep lesz, akár A Megye Napja elnevezéssel, ahol a hölgyek mellett a települések, szervezetek is megmutathatják értékeiket, valamint a megye épített és természeti kincseiből és láthatunk egy összképet. Reméljük, hogy ezen törekvésünkből ízelítőt kaphat mindenki, aki eljön a 2014-es verseny döntőjére a Zsolnay Kulturális Negyed E 78-as koncerttermébe, ahol október 18-án 18 órakor veszi kezdetét a döntő verseny és a gálaműsor.

A döntő verseny díjazása összértékben több mint 1 millió forint, így hát nem csoda, hogy nagy a készülődés a lányok körében. A versenyt megelőzően a felkészüléshez is közel 50.000 forint értékben kapnak segítséget. A Pécsi Sasok mozgásközponttól, Katus Tamástól és csapatától, a Quality Rooms és a Mary Cohr Pécs kozmetikusaitól, Tordai Tímeától és Kele Csillától, a Fitt Alak stúdiótól, ahol FLABéLOS edzést vehetnek igénybe Boros Virág jóvoltából, az Oriflame direktorától, Gonda Ágnestől a sminkelés fortélyait sajátíthatták el, valamint a szervező Fashion Arts modellügynökségnél a színpadi modellmozgást tanulhatják Csendes Ildikótól. Több divatbemutatón és promóciós fotózáson is részt vehetnek a versenyzők a felkészülés ideje alatt, hogy még magabiztosabban lépjenek majd színpadra a döntő megmérettetésen.

A díjak részletezve megtalálhatók a verseny weboldalán, viszont ami igazán kuriózumnak számít, hogy az idei szépségkirálynő és az udvarhölgyei nem csak saját maguknak zsebelhetik be a díjakat, hanem nyernek a településeik számára is. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. is értékesnek és támogatandónak értékelte a kezdeményezést, így a megye 3 településének a vezetője gondolkodhat majd azon, milyen falu- vagy városszépítési célra használják fel a lányaik által megnyert, közel másfél tonna cementet.

További kuriózum, hogy már a verseny előtt eldől, hogy ki lesz az, aki a közönségdíjat kapja, mivel a szavazás a bama.hu facebook oldalán már elindult. Aki a legnagyobb tetszést aratja a megjelent fényképeivel, egy két személyre szóló wellnesshétvégét nyer a Siklósi Hotel Castello jóvoltából.

A gálaestre látványos táncshowal készülnek a Kapronczai Művészeti Iskola táncosai, akik az egész versenysorozaton ott voltak, és nagy sikert aratva minden helyszínen emelték az események színvonalát.

A még korlátozott számban kapható 3500 forintos jegyek mellé a jegy árával azonos értékű Berns - made with Swarovski Elements ékszert kap mindenki, és a jegy egyben tombolaszelvényként is funkcionál.  Jegyinfó és rendelés a 20/2919915-ös számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!