Közélet

2014.10.06. 08:04

Térfigyelő kamerák nézik az utakat Pécsváradon

Két eredménytelen pályázatot követően döntött úgy a képviselő-testület, hogy önerőből, illetve különböző támogatások felhasználásával kiépítik a városban a biztonsági kamerarendszert.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Mint dr. Bíró Ferenc polgármester elmondta, a bűnesetek összehasonlítása tekintetében, a rendőrségi adatok szerint, a Zengőalján történik a legkevesebb betörés, lopás és rablás, ennek ellenére a lakosság biztonságérzetének fokozása miatt kiépítették a rendszert, amelyet az elmúlt hetekben átadtak és beüzemeltek.

– Összesen kilenc térfigyelő kamerát helyeztünk el a város különböző pontjain, így figyelemmel tudjuk kísérni az utak forgalmát, a városba beérkező, illetve a települést elhagyó autósokat. Ezenkívül a belvárosba is telepítettünk térfigyelőt, ennek segítségével pedig nem csak a betöréseket, hanem az esetleges erőszakos cselekmények elkövetőit, illetve a rongálásokat, vandalizmust, graffitiseket is figyelemmel tudjuk kísérni. A központi rendszer folyamatosan rögzíti a kamerák által továbbított képeket, így azok előkereshetők és visszanézhetők, ez pedig komoly segítséget jelent a rendőrség munkájában – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!