Közélet

2014.11.29. 17:00

Elkészült Pécs város 3 dimenziós, térkép alapú virtuális modellje

A Dél-Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter támogatásával, a pécsi Pazirik Informatikai Kft., a Friedwald Kft. és a Tristory Kft. együttműködésében elkészült Pécs város 3 dimenziós, kétnyelvű multimédiás tartalommal felvértezett, térkép alapú virtuális modellje.

BAMA

Az innovatív fejlesztést marketing kommunikációs szempontból hozhatja előnyösebb helyzetbe az örökségi helyszíneket, de elősegítheti a turizmusban érdekelt vállalkozók, intézmények és a látnivalók számára egyedi vizuális élményt nyújtó térképeken, multimédiás platformon való megjelenését. A letölthető formában is hozzáférhető fejlesztés elsősorban az erősebb hardverrel szerelt konzolon, PC-n mutatja meg erősségeit, de online verziója alkalmazkodik a webes felhasználás által elvárt korlátokhoz. A virtuális séta megtekinthető a www.3world.hu oldalon, a letölthető épületelemek pedig a www.thingiverse.comweboldalán érhetők el, angol nyelvű szöveges ismertetővel.

A projekt a „Dél-Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter kialakítása” című, DDOP 2.1.3/A-12-2012-0002 azonosítószámú támogatás keretén belül valósult meg.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!