Közélet

2015.07.31. 09:10

Gázvezetéket javítottak, de megsérült a vízvezeték is Pécsen

Hadiállapot vagy felújítás? Kérdezhetik a Móricz Zsigmond téren élők a kiásott munkagödrökkel kapcsolatban.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

A Móricz Zsigmond téren élők jelezték szerkesztőségünknek, hogy ugyan örültek, amikor bő egy hónappal ezelőtt megkezdődött a gázvezetékek rekonstrukciója, azonban úgy tűnik számukra, egyelőre nagyobb a rombolás, mint az építés. Mint mondták, hadiállapotként élik meg a kiásott munkagödrök látványát, illetve emiatt többször volt vízhiány is.   

Varga Ivett, az E.ON kommunikációs munkatársa elmondta, a földgáz-szolgáltatás hosszú távon is biztonságos és zavartalan üzemeltetése érdekében végzik ezeket a beavatkozásokat. A földmunkákat követően több meghibásodással találkoztak, ezért egyeztetve a társszolgáltatóval, a vízvezeték hálózat korszerűsítése is megtörténik ezen a területen, egyetlen földmunkavégzéssel, illetve terület-helyreállítással. Az eredeti munkaárkokat kiszélesítették annak érdekében, hogy egyúttal a vízvezetékek cseréje is megtörténhessen.

– Valóban, a kivitelezés során több körülmény is nehezítette a munkavégzést. Egy esetben a talaj olyan laza szerkezetű volt, hogy a kiemelést követően, a dúcolat elkészítése előtt beomlott és megsértette vízvezetéket. A múlt szombati vihart követően a vállalkozó szakemberei a munkaterület ellenőrzése és rendbetétele kapcsán tapasztalták a vízömlést. Egy alkalommal a felújítást végző alvállalkozó gépkezelője hibázott, emiatt szintén szünetelt a vízszolgáltatás. Ezért határozott úgy az E.ON, hogy a munkavégzés befejezéséig folyamatos, személyes jelenlétet, szakmai felügyeletet biztosít annak érdekében, hogy a lakók számára zavaró hatásokat minimálisra csökkentsük – hangsúlyozta Varga Ivett.

A Vilmos utcában már befejeződött a rekonstrukció. A munkák során itt négy alkalommal sérült meg az elöregedett vízvezeték, ezért a vízszolgáltató a gázhálózat felújításával párhuzamosan itt is elvégezte a bekötőcsövek korszerűsítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!