Közélet

2015.12.16. 08:46

Bajban egy ígéretes magyar szellemi alkotás!

A Lapot kérünk! / MatherMinds egy pécsi innovatív megoldás, amelyet Auth Andrea matematika tanárnő fejlesztett ki az elmúlt 10 évben.

bama.hu (Forrás: PTE)

A szellemi alkotás lényege, hogy ismert kártya és társasjátékok szabályrendszerének átalakításával játékosan tanítja meg a matematika ismereteket a gyerekeknek 1-4. osztályig. A gyerekek élvezik a játékot, s közben észrevétlenül megismerik a matematika alapszabályait. Mivel a megoldás kooperatív struktúrákra épül, lehetőséget ad a matematika tanulás során a személyes és szociális képességek fejlesztésére is, vagyis nemcsak matematikát tanít, hanem együttműködésre is nevel egyben.

Dr. Arató Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa állt az innovatív megoldás mellé, ezelőtt 7 évvel. A pécsi egyetem a megoldást befogadta, mint szellemi alkotást, s a jogi háttér biztosításával támogatta annak megszületését. A Lapot kérünk! / MathterMinds-ban végül a Nemzeti Tankönyvkiadó látott fantáziát, s adta ki 2012-ben nagy sikerrel, hiszen 260 iskolához eljutott a termék pár hónap alatt. Most azonban a kiváló szellemi alkotás bajba került.


 
Mivel saját tőkéjük nincs, a szerzők a kickstarter elnevezésű portálon közösségi pénzgyűjtést indítottak a termék külföldi, idegen nyelvű, független kiadásának támogatására. A gyűjtés a célösszeg felénél lassulni látszik, és félő, hogy nem jön össze a célösszeg! A szerzők remélik, hogy ha minél szélesebb nyilvánosságot kap ez a remek megoldás, akkor annál nagyobb az esély a Pécsi Tudományegyetem által szakmailag és jogilag továbbra is támogatott találmány hazai és nemzetközi sikeres szereplésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!