Közélet

2016.01.17. 10:25

Paprikást szállított a biciklis banda

Közösségi főzéssel juttatott ételt tucatnyi rászoruló családnak a Pécs Bike Maffia, akik további jótékonysági akciókra is készülnek.

Bama.hu (forrás: Pécs Bike Maffia)

A Pécs Bike Maffia szombaton a Balokány-ligetben, a házigazda Tett-hely Egyesülettel közös szervezésben, „Újévi közösségi főzés” címmel folytatta a tavalyi évben elkezdett közösségi kezdeményezést - számolt be a szervezet.

Magánadományozóknak köszönhetően az idei első főzésen már két üstben készülhetett a szintén adomány alapanyagokból készült ízletes ebéd. Az akcióban az önkéntes bringás segítők 15 rászoruló családnak (összesen 80 főnek) szállítottak ki a helyben főzött csirkepaprikásból.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ételkiszállítás maffia-módra (fotó: Pécs bike Maffia)
[/caption]

A délelőtt nemcsak a segítésről, de a közösségről is szólt, egyebek közt bringás vetélkedő szórakoztatta a résztvevőket. A csapatok a bringázással kapcsolatos tudásukat mérhették össze, és egy helyi rádiócsatornának köszönhetően az eseményt élőben is követhette a város közönsége.

A maffiózók terve, hogy idén „körbefőzik” a várost, hogy a lehető legtöbb civil szervezet és adományozó bevonásával minél több rászoruló életét megkönnyítsék szeretettel megfűszerezett főztjükkel.

A következő, februári közösségi főzés helyszíne a patacsi városrész, házigazdája a Fogd a Kezem Alapítvány.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!