Közélet

2016.03.02. 17:47

Gázvezeték: nagy dugók lehetnek Pécsen

Hónapokig tartó útlezárásokkal járnak majd az E.ON gázvezeték-rekonstrukciós munkálatai Pécsen.

Kaszás Endre

Az energiaszolgáltató társaság csak Pécsett több mint 600 millió forintot fordít hálózatfejlesztési munkákra idén. Mint a cég sajtótájékoztatóján közölték, az első beruházások márciusban indulnak. Többek között a Bor utca – Koksz utca vonalában futó földgáz gerincvezeték és a csatlakozó vezetékek cseréje történik meg, de hasonló munkálatok várhatóak a Hungária úton és a Tettye utcában is. A város számos pontján kerül sor az elzárók cseréjére – melyek üzemzavar esetén gyors beavatkozásra adnak lehetőséget -, illetve nyomásszabályozó állomás átépítése is szerepel a tervek között.



Mint Gelencsér Lajos, az E.ON Gázhálózati és Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a fejlesztések egyformán szolgálnak üzembiztonsági, illetve élet- és vagyonbiztonsági célokat. A már említett nagyobb beavatkozások minden bizonnyal forgalomkorlátozással és átszervezéssel is járnak, ennek kapcsán a cég már felvette a kapcsolatot a Pécsi Mobilitás Központ, a mentők és a katasztrófavédelem illetékeseivel. A lehetséges kerülőutak kijelölése folyamatban van.
Lapunk érdeklődésére kiderült, hogy a Hungária út szakaszos lezárása június közepéig, a Tettye utca lezárása augusztus közepéig tarthat.
Páva Zsolt polgármester példaértékűnek nevezte az energiaszolgáltató cég és a város együttműködését. Az önkormányzat gyors ügyintézéssel segíti a munkálatok előrehaladását, hogy a lehető legkisebb legyen a fennakadás a város életében, és az érintett területeken élők mielőbb érezhessék a fejlesztés pozitív hatását.

Áramban is

Fogyasztói igények változása miatt lesz gázhálózat-bővítés idén az Edison úton, a Megyeri téren és a Sportakadémia körzetében. A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor idén kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások is. Elsőként a Tüskésréti úton, majd többek között a Madách Imre, Esztergár Lajos és a Németh László utcákban cserélnek közvilágítási kábeleket. Karbantartási munkák várhatók a Magaslati út, Tettye tér környékén, a Felsőmalom utca, Rákóczi út területén, és a Székely Bertalan úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!