Közélet

2012.03.30. 17:02

Elítélték az országot elítélő EP-határozatot Mohácson

A képviselők felhatalmazták Szekó Józsefet, a város polgármesterét arra, hogy döntésükről írásban tájékoztassa az EP elnökét.

M. B. (Dunántúli Napló)

Egyhangú döntéssel elfogadták a mohácsi képviselő-testület tagjai ülésükön azt az előterjesztést, amely elítéli az Európai Parlament (EP) februárban meghozott, az országot, pontosabban egyes törvényeket bíráló határozatát. A képviselők felhatalmazták Szekó Józsefet, a város polgármesterét arra, hogy döntésükről írásban tájékoztassa az EP elnökét.

– Az EP döntését országon belül gerjesztették, szocialista és LMP-s politikusok, valamint a hozzájuk köthető média – jelentette ki a polgármester. – Az uniós határozat közvetlen beleszólást jelent a magyar jogalkotás folyamatába, holott semmi közük hozzá, hogy a jegybank elnökének mennyi a fizetése, a magyar Alkotmányt pedig joguk van a magyaroknak megalkotni – tette hozzá Szekó József.

Amint az ismert, az EP Magyarországot elítélő határozatában „súlyos aggodalmát” fejezte ki „a demokrácia gyakorlásával, a jogállamisággal, az emberi és szociális jogok gyakorlásával, a fékekkel és ellensúlyokkal, az egyenlőséggel és a diszkriminációmentességgel összefüggésben”. Felszólította a kormányt, hogy tegyen eleget az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és módosítsa az érintett törvényeket.

M. B. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!