Közélet

2011.12.02. 16:58

Fidesz kontra MSZP a város adósságáról

Vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni a decemberi közgyűlési ülésen Pécs hihetetlen mértékű eladósodottsága miatt Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az országgyűlési képviselő csütörtökön közölte: a lépést egy reprezentatív telefonos felmérés előzte meg. Átlagosan 3–5 ezer pécsi felelt olyan kérdésekre, minthogy derítsék-e ki, kik a felelősek Pécs eladósításáért, avagy: az eladósításban közreműködő politikusok fizessék-e vissza milliós jutalmaikat. A válaszadók közül 10-ből 9-en igennel feleltek.

A bizottságnak – melybe az összes pécsi városházi képviselettel rendelkező párt meghívást kap – 1990-ig visszamenőleg kell két hónap alatt megvizsgálnia, milyen hiteleket vett fel Pécs, s az indokolt volt-e. A város és cégei adóssága ugyanis 2004 és 2009 között 36 milliárddal nőtt, jelenleg 40 milliárd forint. Az MSZP közleményben vitatta ezt az összeget, szerintük 25 milliárddal nőtt a város adóssága a Fidesz vezetése alatt.  

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!