Közélet

2011.09.28. 14:14

Sürgés-forgás a Science Building építésén - videó

Látványosan halad a PTE megaberuházása, a Science Buliding építése - két hónap alatt több emelet nőtt ki a földből a Szívcentrum közelében fekvő telken. Hétfőn a rektor is ellátogatott az építkezésre.

Bama.hu (forrás: UnivTV)

Három hónap alatt sokat haladtak a Science Buliding építésével - a munka július eleje óta zavartalanul folyik. A kivitelező szerint tartható a 2012 áprilisi átadás határideje, a komplexum három épületén egyszerre dolgozik az építést végző Grabarics Kft.

A hétfői napon még némi extra figyelmet is kapott a kulcsprojekt - Bódis József rektor is szemügyre vette az építkezést.A rektort - aki az UnivTV videójának tanúsága szerint elégedett volt a fejleményekkel - az építkezésen a közbeszerzési eljáráson győztes Grabarics Építőipari Kft. ügyvezetője, Grabarics Gábor vezette körbe.

Világszintű kutatóközpont 6,5 milliárdból

A PTE vezetői 2008-ban jelentették be, hogy Science Building néven egy kutatóközpont építésére nyert mintegy 6,5 milliárdos uniós támogatást az egyetem. Ez a beruházás évtizedes hiányt pótol a dél-dunántúli régióban: a központban a legmodernebb természettudományi kutatások zajlanak majd, három területen (biotudományok, környezettudományok és információtechnológia). 

A centrum emellett oktatási célokat is szolgál: korszerű hallgatói laborok is a diákok rendelkezésére állnak majd, emellett egy 300 fős nagyelőadó, valamint két kisebb, 150 fős terem is megépül.

----------------------------------------------------------------------------
Képgalériánkat az építkezésről itt láthatja!
----------------------------------------------------------------------------

A Science Buliding nevet viselő kutatóközpontot a szerződés szerint 2012. április 11-én adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!