Közélet

2011.03.10. 10:32

Új munkahelyeket hozhat a komlói cég beruházása

Az önkormányzat különböző kedvezményekkel próbálja támogatni a helyi vállalkozásokat, a cégek pedig megragadnak minden alkalmat, hogy fejleszthessenek.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A Komlón jól ismert, kétszáz főt foglalkoztató Ratipur Kft. például új gyártócsarnok építésébe kezd a városban. A társaság az új csarnokkal 4710 négyzetméterrel bővíti a jelenlegi 4600 négyzetméteren fekvő létesítményegyüttesét. Az autófelszerelési cikkeket – így oldalvédő csíkokat avagy hátsó spoilereket –, gyártó cég poliuretán habosító üzem kialakítására nyert pénzt egy pályázaton.

A több százmilliós beruházás során új munkahelyek is létesülnek majd, hiszen a pályázatban ez feltételként szerepelt, bár a pontos létszám egyelőre nem ismert. Az ünnepélyes alapkőletételre április végén kerül sor, a társaság akkor részletes tájékoztatást ad majd az üzem működéséről és az álláslehetőségekről is. Bár egy másik vállalkozás alapkőletétele nemrég elmaradt, erre vélhetően ezúttal nem kerül sor, hiszen a többségi magyar tulajdonban lévő céget több mint húsz éve alapították, és a kft. hosszú évek óta szereplője a komlói gazdasági életnek. Az építkezés a tervek szerint márciusban indul és várhatóan szeptember-októberig tart.

K. E. I. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!