Kultúra

2009.08.09. 14:08

Egészen Tajvanig vitték az EKF hírét

Papp Viktor és két tanítványa, Szabó Kata és Horváth Márk párosa az akrobatikus rock 'n' rollban vívta ki az indulás jogát a júliusi tajvani, Kaohsiung városában megrendezett Világjátékokon, ahol mint a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program hírvivői jelentek meg.

M. K.

– Tudni kell, hogy a Világjátékokon, amit szintén négy évente rendeznek, azok a sportágak szerepelnek, amelyek még nem olimpiai számok. De így is egy gigantikus rendezvényről van szó, 45 nemzet képviseltette magát, mi a Nemzeti Sportszövetség támogatásával jutottunk ki Tajvanra – számolt be Papp Viktor. – Azt is kértük a Sportszövetségtől, hogy EKF-hírvivői minőségünkben találkozni tudjunk helybéli illetékesekkel. Ám álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a vendéglátó város polgármester-asszonya szinte azonnal kész legyen fogadni bennünket.

A találkozón aztán a Pécs2010 EKF-évről szóló tájékoztató anyagot és egy Pécs-albumot adtunk át neki, illetve a Sportszövetség részéről, stílusosan, egy Zsolnay-vázát. Igazság szerint még csak kóstolgatjuk, hogy mit is jelent ez a hírvivői státusz, de szerencsére lesz még módunk gyakorolni, mivel az ősszel megyünk Lyonba, Genfbe és a horvátországi Velika Goricába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!