Kultúra

2010.03.20. 14:44

Telnek a házak a Pécsi Tavaszi Fesztiválon

Soha nem tapasztalt érdeklődés övezi a 2010-es Pécsi Tavaszi Fesztivál programját – alighogy kezdetét vette az Európa Kulturális Fővárosa évad első kiemelt eseménye, a belépőjegyek háromnegyede máris gazdára talált. Persze, a fellépők illusztris névsorát tekintve, ezen nem is csodálkozhatunk...

BAMA

A világsztárokat több műfajban felvonultató fesztivál mintegy harminc eseménye – néhány ingyenes program kivételével – mindösszesen öt és félezer kiadó hellyel várja a közönséget. Ebből már több mint négyezer szék foglalt, a fesztivál első napjaira tehát a jegyek több mint hetvenöt százaléka elkelt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Rhoda Scott koncertje is teltházas volt a Jazz Hétvége nyitónapján
[/caption]

A Pécsi Kulturális Központ jegyirodája mellett népszerű az online értékesítési rendszer is, amelyen keresztül a belépők egyharmadát foglalták le az érdeklődők. Ebből pedig arra következtetnek a szervezők, hogy távolabbi településekről, s a határokon kívülről is nagyszámú közönség készül Pécsre látogatni.

A nemzetközi érdeklődést a fesztivál honlapjának látogatottsági statisztikája, s a ticketportal.hu regisztrációs adatai is alátámasztják. Ezekből kiderül, hogy az esemény iránt érdeklődők 10-15 százaléka külföldről böngészi a programokat, s a szomszédos országokon túl jelentős a német, lengyel, olasz és amerikai látogatók száma is.

A legangyobb „favoritnak” a King''s Singers koncertje bizonyult, melyre már hetek óta hiába próbálnak jegyet váltani a kórusmuzsika kedvelői, de hasonló érdeklődés mutatkozott a tekintélyes előadógárdát felvonultató Nemzetközi Jazz Hétvége iránt is, melynek három estéjére az első napon szinte már egyáltalán nem lehetett jegyhez jutni.

Elővételben elkeltek a belépők az Ister ír-skót népzenei koncertjére, s a Mecsek Táncegyüttes jubileumi estjére is, melyet a két teltházas színházi előadást követően, május 3-án megismételnek a pécsi néptáncosok.

Aki tehát biztosra akar menni, és nem szeretné elmulasztani a további sztárfellépők produkcióját, nem késlekedhet a jegyvásárlással. Vészesen fogynak a helyek ugyanis Richard Bona koncertjére, a Ghymes lemezbemutatójára, valamint Rost Andrea „Pannon dalok” című előadására is.

Jegyeket elővételben személyesen a Pécsi Kulturális Központ Információs Irodáján válthat a közönség (Széchenyi tér 1.), a világhálón pedig a www.ticketportal.hu oldal kínál lehetőséget a helyfoglalásra. A teljes fesztiválprogram a www.pecsitavaszifesztival.hu honlapon elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!