Kultúra

2010.04.22. 16:18

A rossz idő ellenére is nagy érdeklődés kísérte a PEN első napját

Bár az időjárási viszonyok kifejezetten kedvezőtlenek voltak a Pécsi Egyetemi Napok nyitónapján, a fesztiválozókat mindez nem igazán riasztotta el: mintegy 2800-3000 fő látogatott ki szerda este a Pécsi Bőrgyárba. Ma este többek között a Belgával, az amerikai ska legenda The Toasters-el, és a Client helyére beugró Zagarral pörög tovább a PEN, minden külföldi fellépő ideér.

forrás: PEN

Több mint félezer egyetemista és érdeklődő volt kíváncsi a PEN2010 megnyitójára a Barbakán téren, amely után több száz a lehető legőrültebb jelmezbe öltözött egyetemista vonult át a belvároson a Bőrgyár irányába, ahol este hétkor elrajtoltak a PEN koncertjei.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Beindult a pörgés (fotó: Balogh Gábor)
[/caption]

Bár este kilenckor rákezdett az eső, mindez nem igazán zavarta a PEN látogatóit: a Kiscsillag telt ház előtt játszott az EFOTT-EHÖK színpadon, és nagy érdeklődés mellett zajlott a Takáts Eszter & Gumizsuzsi, illetve a Heaven Street Seven fellépése is. Összességében mintegy 2800-3000 résztvevője volt az első napnak, ami nagyjából a tavalyi, eső nélküli elsőnapos látogatottsági adatoknak felel meg.

Csütörtök este többek között a Belgával, az amerikai ska legenda The Toasters-el, és a Client helyére beugró Zagarral folytatódik a PEN, a kemény zene kedvelői pedig az Isten Háta Mögött koncertjén találják meg a számításukat.

Kedves PENelők, több rémhír is szárnyra kapott az utóbbi napokban azzal kapcsolatban, hogy a PEN külföldi résztvevői a légtérpara miatt nem érkeznek meg a fesztiválra. Mindezekből semmi sem igaz, a Client kivételével minden külföldi fellépőnk ide ér és játszik a PEN-en!

Ma este tehát nyugodtan ki lehet fáradni a Toasters-re, holnap a Tito and Tarantulára, szombaton pedig DJ Krush-ra. Több kérdés volt a pénztár nyitásával kapcsolatban is: ez minden nap 17 órakor nyit! A szintén terjengő rémhírrel szemben be is lehet férni a PEN-re: a Bőrgyár tobb mint 5000 ember befogadására képes, szerdán 3000 körül voltunk, szóval gyertek nyugodtan.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik