Kultúra

2010.04.25. 15:04

Újabb nézőcsúccsal zárult a PEN

Mintegy 5300-an zárták a 2010-es Pécsi Egyetemi Napokat a Pécsi Bőrgyárban, amely újabb napi nézőszámcsúcs volt a fesztivál történetében. Az utolsó nap többek között a Csík zenekar és a La Fanfare en Pétard csinált csilláron logós telt házat, és véget ért a diákrektor-választás és a könnyűzenei tehetségkutató is. Az eddigi legnagyobb PEN végig rendben, lakossági panaszok nélkül folyt.

pen

Pár száz fővel még a pénteki nézőszám rekordot is sikerült túlszárnyalni a Pécsi Egyetemi Napok zárónapján, amelyen mintegy 5300-an vettek részt. Mindez azt jelenti, hogy a PEN-re összességében több mint 16 ezren voltak kíváncsiak a négy nap alatt, és ez a szám valószínűleg inkább a 20 ezerhez állt volna közelebb, amennyiben jobb az idő szerdán és csütörtökön.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dj Krush Pécsett büntetett (fotó: Balogh Gábor)
[/caption]

Az utolsó nap a Csík zenekar, a La Fanfare en Pétard és DJ Krush fellépésére voltak kíváncsiak a legtöbben, de a kisebb színpadokon is majdnem folyamatos volt a telt ház. Az utolsó nap hajnalán két kínzó kérdésre is fényt derült, hiszen lezárult a hónapok óta folyó diákrektor-választás és a könnyűzenei tehetségkutató is.

A diákrektor-választást a PTE-FEEK PEN-re újra összeállt glamrock szupergruppja, a Metálcicák nyerte, a második helyre egy új versenyző, a PTE-ETK PENlight névre hallgató vámpír gárdája futott be, míg a harmadik helyezett a PTE-BTK PENesztrojka nevű orosz maffiózó csapata lett.

A könnyűzenei tehetségkutatót a Three Teadies nyerte a Folk Fellows és a Second Avenue előtt, míg a közönségdíjat a Derültégből kapta. Idén először DJ-k, MC-k és beatboxerek is versenyeztek a tehetségkutatón: a megosztott első helyet Mynicknameisartmius, illetve Dózi és Venom kapta, míg a megosztott második helyre Ipa és Inner Solis futott be.

Az eddigi legnagyobb PEN végig jelentős problémák és lakossági panaszok nélkül zajlott: a szervezők szeretnék megköszönni Pécs lakóinak a türelmet, a PEN résztvevőinek pedig a felejthetetlen hangulatot.

Címkék#PEN#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!