Kultúra

2010.04.24. 16:26

Zengenek a rézfúvósok az újjáépített köztereken

Hírt adtunk már arról, hogy e hétvégén zajlik a XI. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó a városban. Most arról számolunk be, hogy mit hoz ez a pécsi polgároknak.

M. B. E.

Nos, tucatnyi ingyenkoncertet, igen változatos felhozatalban, hiszen van itt zenekar az ausztriai Linzből, az erdélyi Kézdivásárhelyről, Dunakesziről, Békéscsabáról és Sásdról is. Neumayer Károly, a PTE tanára, a házigazda Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar karnagya lapunknak elmondta, hogy már a mai versenyre is nagyon érdemes beülni, mert 9 órától a Zeneparkban mind a hat rezesbanda félórás bemutatót tart.

Ugyanekkor az Árkádban a békéscsabaiak majorettcsoportja lép fel. Az igazi nagy attrakció azonban délután lesz a Széchenyi téren, ahol afféle téravatóként a hat társaság együttesen fújja egy fél órán át. Marad még vasárnapra is a térzenéből: a Jókai, a Színház, a Széchenyi, a Szent István téren, valamint az Uránbányász téren, vagyis az EKF révén újjászülető helyeken egy-egy fúvóscsapat ad matinéhangversenyt délelőtt 10 órakor.

Ezek is érdekelhetik