Kultúra

2010.08.14. 11:22

Augusztus végén nyit ki az Apollo

A tervek szerint augusztus 26-án nyit ki Pécs gyakorlatilag egyetlen művészmozija, az Apollo. Nyáron igen csekély az érdeklődés.

M. K.

A Perczel utcai intézmény hagyományos nyári szünetét csak úgy lehet megoldani, hogy erre az időszakra mentesítést kell kérniük, ugyanis a Filmtörvény értelmében a központi támogatásban részesülő artmoziknak legalább egy filmet kell vetíteniük naponta.

Ám mint Varga Gabriella, az Apollo Mozi igazgatója elmondta, a nyári időszakban nem sok remény van rá, hogy be tudják csalogatni a nézőket, ezért aztán ezt az időt használják ki szabadságolásra, továbbá az aktuális felújítási munkák elvégzésére.

– Sajnos, átfogó renoválásra a mai gazdasági helyzetben nem gondolhatunk, de azért elvégeztetjük a folyosó festését, és a kisterem hangtechnikáját is rendbe tesszük, mert gond volt vele – jelezte a mozivezető.

A hónap végén startoló őszi évad első nagy dobásának az új Mundruczó Kornél-film pécsi bemutatója ígérkezik: a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című alkotást szeptember 9-étől vetítik majd.

Ezek is érdekelhetik