Kultúra

2010.12.02. 17:53

Balikó Tamást kérték fel új siklósi várkapitánynak

Átalakítási munkálatok zajlanak a siklósi várban, hamarosan azonban a várat működtető kft. is átalakul – erősítette meg értesüléseinket Marenics János.

B. A.

Siklós polgármestere a munkálatokkal kapcsolatban azt is elmondta, hogy nem készülnek el a tervezett március 15-i határidőre, az átadó ünnepséget április végén tarthatják meg. A Siklósi Várszínház Nonprofit Kft.-t nyereségben érdekelt céggé alakítanák, és a közművelődési, programszervezői feladatokat elvennék a cégtől.

A siklósi programok és a közművelődés szervezése így a jövőben a részben önállóan működő művelődési házhoz kerülne, míg a várért felelős új cég a vár, a múzeumi rész és a siklósi várszínház működtetéséért felelne. A polgármester által felvázolt tervek ugyanakkor nagyívűek: az állandóak mellett ugyancsak kiemelkedő időszaki kiállításokról és minőségi nyári előadásokról szólnak, amelyeket a várudvarban tartanának.

A várkapitányi posztról januártól visszahívták Balázs Csaba, akinek felajánlották a művelődési ház vezetését (úgy tudjuk, ő ezt nem vállalja), míg a vár és a várszínház élére felkérték Balikó Tamást. A pécsi nemzeti jelenlegi igazgatója megtisztelőnek nevezte a felkérést, többet nem kívánt hozzáfűzni.  

B. A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!