Kultúra

2012.06.18. 08:29

Exit – Kijárat a mindennapokból egy varázslatos világba

Zsonglőr, légtornász, bohócok: két óra önfeledt szórakozás minden korosztálynak. Már több száz pécsi látta.

BAMA

Beutazni a világot, lakókocsiban aludni, mosolyt csalni az emberek arcára – ilyen a cirkuszélet.

– Már gyermekkoromtól kezdve artistaként jártuk a világot a családommal – emlékszik vissza gyermekkorára Picard Vilmos, az Exit Cirkuszszínház igazgatója. – Egész életemben a cirkusz vett körül, itt érzem otthon magam. Amikor télen pár hónapot a házunkban töltünk, akkor rá jövök, hogy már jobban alszom lakókocsiban, mint otthon a hálószobánkban – teszi hozzá nevetve.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Apró kutyák, nagy mutatványok
[/caption]

Az Exit Cirkusz egy évvel ezelőtt alakult, Párizs, London és New York után most Magyarországot járja. Aki azonban egy megszokott (vadállatokkal, porral és félhomállyal járó) cirkuszt vár, az csalódni fog. Méghozzá pozitívan. A műsorszámban ugyanis kutyák, kacsák és majmok váltják a medvék, oroszlánok helyét, önfeledt vidámságot lopva a sátor falai közé. A kiépített színpadot színes fények világítják meg, a nézőtér nem fapadokból áll, hanem igazi lelátóból.

– A magyar közönség megérdemli, hogy nyugat-európai színvonalú környezetben nyugat-európai színvonalú előadást láthasson! Ezért hívtunk külföldön már bizonyított artista művészeket társulatunkba fellépni. Minőségi szolgáltatást szeretnénk nyújtani, megfizethető áron – hangsúlyozza Picard Vilmos.

Az első turnéját járó társaság már többek között Veszprémbe, Pápára, Sopronba és Kaposvárra is ellátogatott, mindenhol megtöltve a nézőteret.

– Pécsett is több százan látták már a kétórás előadást – mondja mosolyogva az igazgató. – Szeretnénk, ha azok, akik beülnek a nézőtérre, két órára elfelejtenének minden gondot, bánatot, ha a sátron kívül hagynák a problémáikat, és átadnák magukat az önfeledt szórakozásnak. Akik eddig kiléptek tőlünk a kapun, fülig érő szájjal tették. Mert ezért vagyunk!

A foci- és pingponglabdákkal ügyeskedő zsonglőr, a nyaktörő mutatványokat bemutató légtornászok, a bohócok, a bűvészek, a chihuahuák, kacsák és majmok már a porond mögött várakoznak. A kérdés csak az, ki lép be a sátorba, hogy egy kis időre kiléphessen a mindennapokból egy sokkal-sokkal varázslatosabb világba.

Ezek is érdekelhetik