Kultúra

2014.10.29. 14:34

Bin Jip, avagy formabontó, dallamos alternatív zene

Október 30-án visszatérnek Pécsre: a Metronóm Jazz Klub keretében a Zsolnay-negyed E78 koncerttermében hallhatjuk a csapatot.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Amikor három évvel ezelőtt a Trilok Gurtu Band és Jan Garbarek Pécsett adott tavaszi koncertet a Kodály Központban, a közönség egybehangzó véleménye szerint a zenés programsorozat másik nagy felfedezettje a Bin Jip együttes volt.

Harcsa Veronikát már jól ismerik a baranyai jazzrajongók, ám ebben a formációjában sokkal inkább az elektronikus hangeffektek, a triphop, a populárisabb megközelítés érvényesül, aminek lüktető jazzrockos hangzás a végeredménye. Nos, a különleges zenekar (Harcsa Veronika – ének, Gyémánt Bálint – gitár, Andrew J – zenei producer) október 30-án 20 órakor visszatér Pécsre, a Metronóm Jazz Klub keretében a Zsolnay-negyed E78 koncerttermében hallhatjuk a csapatot.

A szokatlan hangzású név (ejtsd: bin dzsip, az azonos című koreai film kapcsán született) mögött három fiatal, de profi zenész rejtőzik. A zenekarban mindenki egyenrangú zeneszerző. Modern, kísérletező stílus, ám mégis dalközpontúság jellemzi a szerzeményeket. Enter című bemutatkozó lemezük négy éve jelent meg, most pedig újabb albumuk készül, melynek decemberben a MüPá-ban lesz a bemutatója, s Pécsett is hallhatunk az új dalokból néhányat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!