Kultúra

2015.05.12. 11:33

Pécsi jelöltek garmadája a magyar Grammy-re

A Kiscsillag, a Punnany Massif és a Halott Pénz is nyerhet Fonogram díjat idén. Május végén kiderül.

dg (bama.hu)

Pécs továbbra is Magyarország Manchestere, vagy Bristolja. Már ami a zenét illeti. A Kiscsillag az "év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele" kategóriában versenyez a Szeles című lemezzel, míg a Halott Pénz és a Punnany "az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele" díjat söpörheti be.

A szakmai szavazás során 18 különböző műfaji kategóriában, a zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló széles körű jelölőbizottság, illetve egy szűkebb szakmai zsűri, az ún. Fonogram Bizottság tagjainak szavazatai alapján alakul ki a jelöltek névsora. A 2015-ös nyerteseket a Fonogram Bizottság - idén először műfajonként eltérő összetételű - tagjai választják ki az elkövetkező két hét során a jelöltek közül.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2015. május 26-án, kedden este a Várkert Bazárban rendezi meg a magyar zenei élet legnagyobb, az alkotók és háttérszakemberek teljes körét felvonultató eseményét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!