Kultúra

2016.03.07. 12:43

Idén is sikert aratott az International Evening

Idén is a Pécs Expó adott otthont a Pécsi Tudományegyetem orvosi kara által szervezett nemzetközi estnek, az International Eveningnek.

Sz. M.

A jó pár évvel ezelőtt néhány itt tanuló külföldi hallgató által egy diáklakásban szervezett baráti találkozó annyira kinőtte magát, hogy már jó ideje a Pécs Expóban rendezik meg a mára több ezer egyetemistát megmozgató jótékonysági estet. Az Inter­national Eveningen a PTE-n jelen lévő nemzetek hallgatói mutatkozhatnak be népzenével, táncbemutatókkal és ételkülönlegességeikkel.



Idén sem volt hiány a színes öltözékekből, a szórakoztató zenei produkciókból, és aki kilátogatott az estre, azt is megtudhatta, hogy az afgán pörkölt ízvilága kísértetiesen hasonlít az általunk készített változatéhoz. A – nem elhanyagolható – különbség annyi, hogy mellé mazsolával megbolondított zöldséges rizst kínálnak.

Az International Evening sajátossága, hogy képes összehozni az egymástól nagyon eltérő kultúrákat is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a folklórbemutatók után a több ezer fős vendégsereg hajnalig bulizott együtt.

Címkék#PÉcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!