Kultúra

2016.05.23. 18:23

Argentin cirkusz, színházi kavalkád, és mindenféle alternatív zene

Öt napon át zajlik augusztus 2-6. között a 9. Ördögkatlan Nagyharsányban és környékén. A korábbinál is több színházzal, zenével és tánccal.

M.B.E.

Ördögi történetek adtak keretet a 9. Ördögkatlan Fesztivál részletes programismertetőjén Budapesten, s bemutatkoztak az idei díszvendégek is, Udvaros Dorottya, valamint Kovács Gerzson Péter, a TranzDanz, a kortárs magyar tánc meghatározó alakja.

A kiemelt programokból pedig álljon itt egy kis ízelítő: Bartók Concertójának táncszínházi ősbemutatóját láthatjuk a Forte Társulattól Horváth Csaba rendezésében, a Bárka Színház fénykorát idézik fel kiállítással, lengyel utcaszínházzal és a Katlanban születő új színházi előadással. Jön a Saul fia, vetítéssel, kiállítással (Hátraarc címmel a Mai Manóból), és a tervek szerint néhány alkotóval is beszélgethet a közönség. Öt színművészeti egyetem hallgatói hoznak műsort, a Mediawave-et pedig a Caminus váltja a Kovács Udvarházban. Göttinger Pál, a hely főnök-rendezője így vall az újdonságról: „Kéményt, kemencét, családi tűzhelyet, az otthon melegét jelenti a szó latinul –, de egyelőre legyen elég ennyi”.

Emellett Mozart kommandósok zenélnek majd mindenfelé, jön argentin cirkuszi csoport, nem lesz meghívott színtársulat, de érkeznek színjátékok a Budapesti Nemzeti Színházból (Nyáron, este fél tizenegykor, Psyché), a Katona József Színházból (Abigail bulija, Cosí fan tutte), a Csiky Gergely Színházból (A gát, Sötétben látó tündér), a Forte Társulattól (A te országod), a Jászai Mari Színházból (Tartuffe), lesz Orlai Produkció (Hernádi Pont, Egyasszony, Kriplimari, Őszi szonáta, Mellettünk ), a Faluturisták és a K2 Társulat pedig ezúttal Beremenden alkot.
A gyerekeknek játszik az Alma együttes, Rutkai Bori, a Bóbita Bábszínház, és Palya Bea is. Az irodalmárok közül pedig találkozhatunk Háy Jánossal, Grecsó Krisztiánnal és lesz Slam Poetry is. Mindezt 10 ezer forintos hetijegyért, vagy napi 3500 forintért.

A koncertlista

Ígéretes ezen a téren is a felhozatal. Csak néhány név a fellépők közül: Quimby, 30Y, Kiscsillag, Wombo Orchestra (FR), Besh O Drom, PASO, Péterfy Bori&Love Band, La Skeleton Band (FR), Lajkó Félix vonós koncert, Palya Bea lemezbemutató, Parno Graszt, Ferenczi György és a Rackajam, Olivero&Sukh Mahal (FR), Syrius Legacy, Karosi Júlia Quartet, Rátóti Zoltán Klubzenekar, Iliaria Graziano & Francesco Forni (IT), Miqueu Montanaro (FR).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!