Kultúra

2016.07.14. 21:23

Megnyílt a Pécs Pont a főtéren

Szűk egy év előkészítő munka után, ugyanakkor a tényleges építkezést, átalakítást figyelembe véve példás gyorsasággal készült el Pécs új turisztikai információs irodája, amelynek ünnepélyes avatását csütörtökön tartották.

B. A. (Dunántúli Napló)

Mint megírtuk korábban, Pécs főterén, a volt ABCD-könyváruház helyén, vagyis a városháza földszintjén alakították ki a bejelentett hír szerint Pécs Pont névre keresztelt irodát, célzott, a megyeszékhelynek jutó európai uniós támogatásból.

A tágas, modern helyiségben jelenleg mintegy nyolcvan, a későbbiekben mintegy száz helyi termék lesz kapható, jórészt a Pécs Pontot működtető Zsolnay Örökségkezelő NKft. külön felhívására, helyi ipar- és képzőművészek által gyártott termékek, amelyeket akár a turisták, akár a világ vagy az ország más részén élő rokonaiknak, barátaiknak a pécsiek vásárolhatnak majd szívesen. A Pécs Pontban egy kis kávézósarok is működik, s ide költöznek az Esze Tamás utcából az Irány Pécs Turisztikai NKft. munkatársai, valamint a szemben lévő egységben dolgozók, illetve a Széchenyi tér 7. szám alatt működő pécsi Tourinform Iroda is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!