Kultúra

2010.08.07. 15:19

Díszes gumicsizma, Budapest Bár, eső - Ördögkatlan, péntek

Az időjárás ezúttal nem volt olyan kegyes, a Budapest Bárt kevesebben nézték, ám aki ott volt, jól érezte magát.

Bóta B., Dömötör G., Nógrádi L. (bama.hu)

A pénteki napot stábunk kiállítás-feltérképezéssel kezdte. Kiss Tibor és Háy János közös kiállításának előkészületeibe tekintettünk bele, majd miután konstatáltuk, hogy jól halad az, Ödön von Horváth: Istentelen Ifjúság című művét néztük meg délután háromtól. A színészeken látszott, hogy igen megviseli őket a nagy meleg, ám a tornateremben vagy sötét van, vagy levegő. A kettő együtt nem megy. A szünetbe kiugrottunk megnézni, hogy hogyan áll Kiss Tibiék kiállítása, ám még nem voltak kész, a Quimby énekese elhessegette a kíváncsiskodókat. Kiss Tibi apukája azt javasolta nekünk, hogy tömegesen ki kell majd vonulni a darabról, egy 1848-as Bánk Bán előadást hozott fel példaként. Akkor is kivonultak ünnepelni a szabadságot...

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Frenk volt a sztár a Budapest Bárban (fotó: Garamvári Gábor)
[/caption]

A darab második része is a meleg jegyében telt, majd a végén megtartották a várva várt kiállítás-megnyitót is. Ezt követően átvonultunk a Vylyan teraszra, ahol zenész produkció már csak tegnap este volt, ma és holnap muzsikaszó itt már nem csendül fel. Pénteken este a Sárik Péter Trió szórakoztatta az egybegyűlteket, mi pedig megállapítottuk, hogy a létező legjobb koncerthelyszín a Vylyan terasz. A lankán pléden elterülve, háttérben a szőlődombokkal, dinnyét éve, borozgatva, minőségi jazzt hallgatva... Kell ennél több? (Igaz a beremendi cementgyár a háttérben kissé bezavar.)

A Szoborparkban a Dob+basszus extra ezúttal a kitaláló Lévai Balázs nélkül zajlott (ő valószínűleg a Kispál-búcsúkoncert előkészületeivel foglalkozik most), így Bérczes László vezette a beszélgetést. A díszvendég ezúttal az idén 50. születésnapját ünneplő Háy János volt, a korával pedig Kiss Tibi és Rátóti Zoltán vicceskedett. A beszélgetés 9-ig tartott, ekkor már szeles idő rémisztgetett mindenkit, délkelet felől villámlott a távolban, így izgulni lehetett, hogy mi lesz vajon a nap nagykoncertjével, a Budapest Bárral.

Előtte azonban Ian Siegal kisharsányi koncertjébe is belenéztünk, ahol masszív közönség gyűlt össze, akiknek egy része az eresz alá húzódott az eső elől. Ugyanis időközben rákezdett az is. A szervezők azonban közölték, hogy a Budapest Bár nem marad el, így visszahúztunk Nagyharsányra. Menet közben egy szörnyű baleset nyomait is láttuk sajnos.

A nagyharsányi focipályán az eső megtizedelte a közönséget, a korábbi napokhoz képest tizedannyi autó sem volt, így a parkolás könnyebben ment, mint eddig. A Budapest Bár alkalmi társulata ezúttal inges nyakkendős megoldással állt elő, a fő sztár Frenk volt, míg Ruttkai Bori raptudását csillogtatta. A színpad előtt őrület volt, kicsivel hátrébb szvingelés, sőt még Ian Siegal is tolta a kontentot. A tegnapi buli számunkra egykor ért véget. A nap slágerruhadarabja a díszes mintás gumicsizma volt, egy kicsit sajnos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!