Kultúra

2011.06.30. 16:28

Nyit a Szalon Siklóson és kezdődik a várszínház

Érdemes leruccanni Siklósra: pénteken 18 órakor kezdődik a nyári várszínházi program, és első eseményként a vár emeleti kiállítótermében a Siklósi Szalonnak nyílik tárlata.

M. B. E.

Nem akármilyen összeállítás ez több mint hatvan képzőművész munkájából, Baranyából minden olyan művésznek – Bencsik Istvántól Colin Fosteren és Pinczehelyi Sándoron át Trischler Ferencig – lesz itt alkotása, aki számít. Emellett neves vendégek (pl. ef Zámbó István, Schrammel Imre) is hoznak újdonságokat.

A tárlat szeptember elsejéig naponta 10–18 óra között látható. Az első színházi előadás szombaton lesz, Vári Éva Edit Piafot megidéző önálló estje a várudvarban este 21 órától megy majd. Ez a műsor első sikereit több mint másfél évtizede a pécsi Mecsek Cukrászdában aratta, majd Budapesten a Thália Színházban is igen népszerű volt. Többtucatnyi előadás tapasztalataival felvértezve most egy felújított változatot láthat a közönség, melyet két alkalommal a hó közepén (július 24–25.) megismétel a művésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!