Egy vad élet vége

2019.03.04. 14:05

Öngyilkos lett a Prodigy frontembere

A 49 éves Keith Flint önkezével vethetett véget életének.

(FILES) In this file photo taken on August 09, 2015 Keith Flint of The Prodigy, performs at the 10th annual Incheon Pentaport Rock Festival in Incheon, west of Seoul on Ausust 9, 2015. - Keith Flint from British band The Prodigy has died at the age of 49, it was reported on March 4, 2019. (Photo by ED JONES / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: ED JONES

A világhírű brit technoegyüttes, Prodigy frontemberét Essex-i otthonában találták meg holtan, hétfőn – adta hírül a The Guardian.

A helyi rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy egy, a 49 éves férfi állapota iránt aggódó bejelentést kaptak. „Mire a helyszínre érkeztünk, sajnos holtan találtuk a férfit. Az elhunyt közeli hozzátartozóit értesítettük.

A férfi halálát nem kezeljük gyanús esetként„

- fogalmazott.

A tagok szerint öngyilkosság történt

Az együttes hivatalos Instagram-oldalán közölte:

”A hír igaz. Alig hisszük el, de testvérünk, Keith önkezével vetett véget életének a hétvégén„.

Flint eredetileg táncos volt az együttesben, ám később a The Prodigy legismertebb kislemezin, a Firestarteren és a Breathe-en már az ő hangja hallható.

A Prodigy harmincmillió albumot adott el világszerte, hét stúdiólemezt készített és valamennyi vezette a brit albumlistát, legutóbb az utolsó, a tavaly novemberben kijött No Tourists. Flint énekelt a Prodigy legsikeresebb, szintén listavezető kislemezein, a Firestarteren és a Breathe-en is.

Halálhíre kapcsán sok zenésztársa emlékezett meg róla a közösségi médiában, köztük Ed Simons a Chemical Brothersből, aki nagyszerű embernek nevezte.

Keith Flint a zene mellett motorozással is foglalkozott, egy versenyistálló tulajdonosa és menedzsere volt.

A Prodigy 1996-os Sziget fesztiválos koncertje óta tucatnyi alkalommal adott koncertet magyarországi fesztiválokon, legutóbb tavaly a Fezenen játszottak.

Borítókép: Keith Flint 2015-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!