nba

2021.02.22. 08:50

Nyugati rangadón győzött a Brooklyn

A Brooklyn Nets négy ponttal győzni tudott a Los Angeles Clippers vendégeként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi rangadóján.

A Nets sorozatban a hatodik sikerét aratta, egyúttal hibátlanul zárta öt mérkőzéses nyugati túráját, melynek során mások mellett a címvédő Los Angeles Lakerst is legyőzte.

A Staples Centerben a második negyed közepétől végig a Nets vezetett, két és fél perccel a vége előtt még nyolc pont volt az előnye, de a házigazdák izgalmassá tették a végjátékot: a Clippers fél perccel a játékidő lejártát megelőzően egyenlített, az utolsó másodpercekben viszont ismét a vendégek voltak pontosabbak.

A meccs legjobbja James Harden, a Nets egyik sztárja volt, aki 37 pontot dobott, 11 lepattanót szerzett és 7 gólpasszt adott. Kyrie Irving (28 pont, 8 gólpassz) is remekelt, míg hazai oldalon Paul George (34 pont) és Kawhi Leonard (29 pont, 13 lepattanó) villogott.

A Boston Celtics a várakozásoktól elmaradt eddig a szezonban, vasárnap viszont sokáig úgy tűnt, önbizalomnövelő-sikerrel zárhatja a hetet a New Orleans vendégeként. Győzelem helyett azonban fájó kudarcot érte a csapatot, amely a harmadik negyed közepén 24 ponttal vezetett, végül azonban hosszabbításban elbukott.

A keleti első Philadelphia 76ers is kikapott, méghozzá a 2019-es bajnok Toronto Raptorstól. A kanadai együttes a gyengébb szezonkezdet után kezd magára találni, amit bizonyít, hogy ez volt sorozatban a negyedik sikere. A mostani találkozón az utolsó negyed elején lépett el a Raptors a 76erstől, majd a végéig tartotta hét-nyolc pontos előnyét.

A Raptorsban Pascal Siakam és Fred VanVleet egyformán 23 pontot szerzett, a sikerben viszont elévülhetetlen érdemei vannak Chris Boucher-nak is, aki 17 pontjából 11-et a negyedik periódusban ért el.

A Philadelphiában az előző nap 50 pontos Joel Embiid ezúttal 25 ponttal és 17 lepattanóval zárt, Ben Simmons pedig 28-ig jutott.

Eredmények:

Los Angeles Clippers–Brooklyn Nets 108–112

Milwaukee Bucks–Sacramento Kings 128–115

Atlanta Hawks–Denver Nuggets 123–115

Cleveland Cavaliers–Oklahoma City Thunder 101–117

Orlando Magic–Detroit Pistons 105–96

Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 110–103

New York Knicks–Minnesota Timberwolves 103–99

New Orleans Pelicans–Boston Celtics 120–115 – hosszabbítás után

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában