Agresszió

2018.03.24. 18:22

Összeverte az olasz menekültszálló dolgozóját a migráns

A szenegáli férfi azért kapott dührohamot, mert nem volt wifi.

Olasz sajtóértesülések szerint a 26 éves bevándorló az esetet megelőzően többször is agresszíven kérte számon a szálló egyik munkatársát, hogy miért nem jár neki vezeték nélküli internetszolgáltatás. Miután a szenegáli nem volt megelégedve azzal, hogy indulatos kérdéseire nem kapott választ,

először lökdösődni kezdett, majd meg is verte a segítőt.

Az eset kapcsán a szálló többi dolgozója a hatóságoknak elmondta, nem ez az első ilyen incidens, amikor bizonyos extra szolgáltatások követelése után erőszakossá válnak a bevándorlók – írta a breibart.com cikkére hivatkozva az origo.hu.

Olaszországban több példa is volt arra, hogy fellázadtak a migránsok az általuk nagyon rossznak tartott körülmények miatt.

Emlékezetes, három évvel ezelőtt az olaszországi Ceranova városában lévő menekültszálláson nemcsak kukákat borogattak a bevándorlók, hanem kis híján tömegverekedést generáltak, miután azt követelték, tegyék számukra lehetővé a wifi és a Skype telekommunikációs program korlátlan használatát.

2018 elején Arcinazzóban azért tomboltak önkívületi állapotban az illegális bevándorlók, mert szerintük szegényes volt az ételkínálat.

Mindezek az esetek vezettek el ahhoz, hogy a hétvégi parlamenti választáson nagyon komoly sikert értek el a bevándorlásellenes erők. A lombard regionalizmustól az euroszkeptikus szuverenitás elvéig eljutó Északi Liga a szavazatok 17 százalékával jelentős áttörést ért el a félsziget északi részében, a gazdaságilag fejlett régiókban, ahol biztonságpárti, idegenellenes és euroszkeptikus retorikája meghallgatásra talált. A legfontosabb dolog Mattei Salvini pártelnök szerint az, hogy

az országban az olaszok legyenek az elsők.

Nem vagyok fajgyűlölő, de mindenkinek, aki Olaszországba jön, dolgoznia kell, nem pedig bűncselekményeket vagy erőszakos cselekményeket, például nemi erőszakot elkövetni – magyarázta Evaristo Bellu, az Északi Liga 56 éves aktivistája.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában