Ország-világ

2021.04.20. 09:37

Novák Katalin: a család a kereszténydemokrácia legfőbb értéke

A kereszténydemokrácia első és legfontosabb értékének a családot nevezte Novák Katalin egy, az európai kereszténydemokrácia jövőjéről hétfőn tartott online nemzetközi konferencián – írta a Magyar Hírlap a keddi lapszámában.

Budapest, 2020. november 5. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter expozét tart az otthonteremtési akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosítások vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 5-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A parlamenti képviselőket, törvényhozókat, vezető politikusokat tömörítő Political Network for Values (Politikai Hálózat az Értékekért) konferenciáján a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke, aki a nemzetközi szervezet elnöke 2019 ősze óta, beszédében kiemelte, hogy

a család a társadalom alapja, legkisebb, de legfontosabb egysége.

Hozzátette: meg kell őrizni a hagyományos családi értékeket, azt, hogy a család egy nő és egy férfi házasságára, illetve a szülő-gyermek kapcsolatra épül.

Másik fontos értéknek az államot jelölte meg, ami biztosítja a rendet, a biztonságot és felelősséget vállal.

Fontosnak nevezte a nők és férfiak egyenjogúságát, ami nem azt jelenti, hogy a két nemet egyformának kell tekinteni, hanem azt, hogy különbözőségeik tiszteletben tartása mellett egyforma lehetőségeket kell kapniuk.

Novák Katalin szerint sok európai kereszténydemokrata párt feladta hagyományos értékeit, engedett a balliberális média nyomásának. Az Európai Néppárt is balra tolódott, ezért is kezd új szövetség építésébe Orbán Viktor magyar miniszterelnök az olasz Matteo Salvini Liga-elnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel.

Megjegyezte, azok, akik ma magukat liberálisnak nevezik, nem fogadnak el a sajátjuktól különböző véleményt, megbélyegzik és kirekesztik azokat, akik nem pontosan ugyanazt gondolják, mint ők.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter expozét tart az otthonteremtési akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosítások vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 5-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában