Ország-világ

2021.08.11. 10:37

Deutsch Tamás nyílt levélben mutat rá Gyurcsány Ferenc antiszemita szövetségeseire

Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja! – jelentette ki Deutsch Tamás a közösségi oldalán. A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzése érdekében nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusokkal és pártjukkal kötött szövetséget, amivel legitimálja a XX. századi európai történelem legsötétebb korszakát idéző emberellenes nézeteket.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő nyílt levelet írt az európai értékekre olyannyira kényes baloldali és liberális vezetőknek, amelyben rámutat arra, hogy a magyar baloldal vezére, az európai baloldal első számú magyarországi szövetségese, Gyurcsány Ferenc nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikussal kötött választási szövetséget – írja a Magyar Nemzet.

„Dobrev Klára (S&D) Európai Parlamenti alelnök férje és pártelnöke a magyar baloldal előválasztásán pártjuk, a Demokratikus Koalíció (DK) és a szélsőséges Jobbik közös jelöltjeként a jobbikos Tóth Pétert indítja Szegeden”

– írta Deutsch Tamás, aki hozzátette: Tóth nyilvánosan hangoztatott célja a cigányság visszaszorítása Szegeden, a melegfelvonulásról pedig azt látta jónak megjegyezni, hogy „a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen”.

A kormánypárti politikus továbbá felhívta a figyelmet, miszerint Tóth egy újságcikkre reagálva – amely a zsidóságot állította be a világ gondjának – arról értekezett, hogy „már 1920-ban is látták a problémát”.

„Az Európai Parlament Tavares-jelentésével összefüggésben pedig Gyurcsány Ferenc jelöltje azt írta, hogy »a bibsi portugálnak sincs jobb dolga, mint minket lehúzni«.”

A levélben arról is szó esik, hogy Tóth nyilvánosan követelt fajvédelmet, és megköszönte párttársainak a zsidóság visszaszorítása érdekében végzett kitartó munkáját annak kapcsán, hogy a megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást.

– Az európai baloldal és a magyar baloldal is szavakban folyamatosan a közös európai értékek fontosságát és az emberi jogok maradéktalan érvényesülését hirdeti.

„A gyakorlatban viszont a Gyurcsány Ferenc irányította magyar baloldal választási szövetséget kötött a nyíltan rasszista és antiszemita Jobbikkal”

– jegyezte meg Deutsch, aki emlékeztetett: a magyar Országgyűlés zsidó származású tagjait listázni szándékozó Gyöngyösi Márton máig a Gyurcsány-koalícióhoz tartozó Jobbik európai parlamenti képviselője, míg a Budapestet Judapestnek nevező jobbikos Bíró László volt Gyurcsányék közös jelöltje a legutóbbi időközi országgyűlési képviselő-választáson.

Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzése érdekében nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusokkal és pártjukkal kötött szövetséget, amivel legitimálja a XX. századi európai történelem legsötétebb korszakát idéző emberellenes nézeteket.

„Gyurcsány ezzel tevékenyen hozzájárul ahhoz is, hogy antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusok kerüljenek a legfontosabb döntési pozícióba, a magyar törvényhozásba.”

– foglalta össze a képviselő, majd a következőket kérdéseket intézte a baloldali és liberális EP-vezetőkhöz:

  • Hogyan lehetséges, hogy ebben az egyszerre aggasztó és botrányos helyzetben az európai baloldali és liberális politikai vezetők most hallgatnak?
  • Hogyan egyeztethető össze az európai értékekkel, a baloldal és a liberálisok számára szavakban oly fontos liberális demokrácia elveivel az európai történelem legsötétebb korszakát idéző, nyíltan rasszista és antiszemita jelöltek támogatása?
  • Ön szerint nem jött el az ideje, hogy a politikai ellenfeleik minősítgetése helyett végre szembenézzenek a magyar baloldal elvtelen és jóérzéssel vállalhatatlan politikájával?
  • – zárta szavait Deutsch Tamás.

    Borítókép: Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án

    Ezek is érdekelhetik