Újabb akció

2023.06.13. 10:20

Ismét kordonbontást szervezett a Momentum a Karmelitánál

Immár hetedik alkalommal szervezett kordonbontást a Momentum parlamenti frakciója és néhány aktivistája a Karmelita Kolostornál, hogy ismételten a pedagógusi életpályáról szóló törvényjavaslat ellen tiltakozzanak.

MW

Hetedik alkalommal szervezett kordonbontást a Momentum parlamenti frakciója és néhány aktivistája a Karmelita Kolostornál

Forrás: Momentum Mozgalom Facebook-oldala

A kordonok elbontása után – amely perceken belül megtörtént – Tóth Endre momentumos országgyűlési képviselő egy osztálynaplót akart átadni Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben egyesre értékelte a kormány és Pintér Sándor oktatásért végzett munkáját. 

Az akció elévültségét jól mutatja, hogy a helyszínen több rendőr, mint kordonbontó volt. Ennek ellenére azonban Fekete-Győr András a Telexnek nyilatkozva kijelentette, hogy a kordonbontások folytatódni fognak, mert 

az Orbán-rendszerrel szemben nem lehet tessék-lássék módon fellépni.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Büntetőeljárást indít a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás miatt indít büntetőeljárást.

A rendőrök huszonkilenc embert, köztük négy országgyűlési képviselőt igazoltattak, valamint erővágókat és az elkövetéshez használt egyéb szerszámokat vettek el a résztvevőktől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában