Megfeleltek a külföldi támogatóiknak

2023.07.25. 07:25

Nem hazudtolta meg magát a dollármédia

A Magyar Nemzet keddi cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a baloldali sajtóorgánumok a tőlük megszokott stílusban tudósítottak a 32. tusványosi fesztiválról.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k) előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j)

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A lap ismerteti, hogy a Hvg.hu egyik publicistája a véleménycikkében kifejtette: Orbán Viktor kiégett, „de 2040-ig még füstölne”, a külpolitikában mindent félremagyarázott, a belpolitikában pedig csak a múltról beszélt. A Hvg.hu azonban nem elégedett meg a kormány és a tusványosi rendezvény támadásával a véleménycikkei­ben, mivel a fesztivál válogatott pillanatait megörökítették egy videóban is. Ezt arra hegyezték ki, hogy egy kürtőskalácsárus „kamuról” beszélt a miniszterelnök felszólalása után, de bevágtak olyan fiatalt is, akinek nem volt olyan fontos a kormányfő beszéde. 

Az RTL híradója Csák János kulturális és innovációs minisztert kérdezte Tusványoson, de 

nem az eseményről kérték ki a tárcavezető véleményét, hanem a kínai Fudan egyetem magyarországi tevékenységéről tudakozódtak, 

ami semmilyen formában nem tartozott a fesztiválon felmerült releváns témák közé. 

A Telex azzal támogatta meg a számukra baráti médiumot, hogy szó szerint leírták a riporter és a miniszter között zajlott dialógust.

Ha már a Telex.hu-ról esik szó, az ő médiamunkásuk is mindent megtett azért, hogy kiérdemelje a Soros Györgytől guruló dollárokat. A portál beszámolójában a tusványosi rendezvényt erősen revizionista hangulatúnak és az erdélyiek Balaton Soundjának titulálta, figyelmen kívül hagyva, hogy míg a Soundon főleg gépzenét szolgáltatnak, addig Tusványoson az élő muzsikát játszó zenekarok felléptetése a jellemző. 

A teljes cikk ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában