Baljós

2023.08.14. 12:43

Kiderült, mely szervezetek pénzelik Karácsonyékat

A főpolgármester által is támogatott Budapest Fórum partnerlistája egyenértékű egy beismerő nyilatkozattal, hiszen felsorakozik az összes olyan amerikai szervezet, amellyel korábban igyekeztek tagadni mindennemű kapcsolatot– adta hírül a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlésen 2023. február 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Karácsony Gergelyék ősszel tervezik elindítani a 2023-as politikai szezont. Ebből az alkalomból sorakoztatják fel az amerikai támogatói csoportjaik színe-javát. A szponzorok névsora a Budapest Fórumra invitáló, nemrég szétküldött meghívóból ki is derül. A Tűzfalcsoport összeállításából most kiderül, kik azok a nemzetközi – főleg amerikai – donorok, akik főpolgármestert támogatják, és akiket most nyíltan fel is vállalt.

A CEU egyik hírleveléből derült ki, hogy idén ősszel, október 11.-12. között rendezik meg Karácsonyék, pontosabban Budapest Főváros Önkormányzata, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete a 2023-as Budapest Fórumot.

A Tűzfalcsoport szerint a rendezvény a meghívó alapján a Fenntartható Demokráciák építéséről fog szólni. A főleg amerikai támogatók és budapesti adófizetők által finanszírozott rendezvény önmagában nem lenne izgalmas, ha konferencia partnerei között nem találnánk meg azokat a nagy amerikai baloldali donorszervezeteket, amelyek már feltűntek a külföldi kampányfinanszírozási botrányban, és amelyeket általában más államok belügyeit aktívan befolyásoló tevékenységgel szoktak illetni.

A Karácsony Gergely által is támogatott konferencia partnerlistája egyenértékű egy beismerő nyilatkozattal egyenértékű, hiszen felsorakozik az összes olyan amerikai szervezet, amellyel korábban igyekeztek tagadni mindennemű kapcsolatot.

Fotó: budapestforum.org 

Jól látható a rendezvény plakátján, hogy melyek azok az amerikai „mélyállaminak” is nevezett szervezetek, amelyek támogatják Karácsony Gergely rendezvényét:

- NED - National Endowment for Democracy,
- Friedrich Ebert Stiftung,
- German Marshall Fund/German Marshall Fund of theUnited States
- Heinrich Böll Stiftun,
- Magyarországi Tajpej Képviseleti Iroda.

A tavalyi konferencia stratégiai partnerei között pedig felsorolták az alábbi szervezeteket:

- Action for Democracy,
- ERSTE Stiftung,
- FES Vienna,
- German Marshall Fund/German Marshall Fund of theUnited States,
- Green European Foundation,
- Heinrich Böll Stiftun,
- North Atlantic Treaty Organization,
- The Greens/EFA in the European Parliament.

A rendezvénynek három házigazdája van: Budapest Főváros Önkormányzata, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete.A fenti listából is jól kivehető, hogy Karácsony Gergely mögött milyen erők állnak. Ha kicsit jobban utánamegyünk a támogatóknak akkor még baljósabb kép rajzolódik ki.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában