Lózung

2023.09.25. 06:51

Politikai marketingakció a fővárosi védett biciklisávok kialakítása

A Magyar Nemzetnek Junghausz Rajmund újbudai önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a baloldali önkormányzatok által kiírt közösségi költségvetés egy „ordas hazugság”.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Szabad rakpart címmel, az európai mobilitási hét alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón 2023. szeptember 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Javában zajlik a fővárosi közösségi költségvetés harmadik fordulója, miközben a legelső nyertes projektek – például új közvécék létesítése vagy a hajléktalanok számára lakások felújítása és átadása – a mai napig nem valósultak meg maradéktalanul. Idén is egymilliárd forintot osztanak szét a legtöbb szavazatot kapott tervek között. A korábbi ötletek megvalósulásáról a főváros közleményében csak szűkszavúan számolt be. 

A megvalósított projektek többsége egybeesik Karácsony Gergely főpolgármester kampányígéreteivel és amúgy is kötelező városüzemeltetési feladataival

– mutat rá a Magyar Nemzet cikke.

Mint írják, az Üllői úti kerékpársávot a forgalomtól elválasztó pollereket érő kritikákra válaszul Balogh Samu kabinetfőnök gyakran hivatkozik arra, hogy nem is az ő ötletük volt, hanem egy ismeretlen budapesti polgáré. Ami érdekessé teszi az ügyet, hogy a tucatnyi negatív tapasztalat és kritika ellenére ragaszkodnak a védett sávok változatlan megtartásához.

Karácsony Gergely főpolgármester példája alapján sorra írták ki a baloldali önkormányzatok a helyi ötletbörzéket. 

Junghausz Rajmund fideszes önkormányzati képviselő szerint ez csak szemfényvesztés, politikai lózung.

– A közösségi költségvetés egy ordas hazugság. A nyertes ötletek között szerepelnek kutyapiszokgyűjtő kosarak, padok és asztalok létesítése. Ezek mind önkormányzati alapfeladatok, amelyeket a közösségi költségvetés nélkül is meg kell oldania a városvezetésnek. A közösségi költségvetésnek teljesen másról kellene szólnia – mondta Őrmező önkormányzati képviselője. 

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában