Húsvét

2024.03.30. 10:33

MEÖT: a halál felett győzött az élet

Húsvét az élet ünnepe, amikor a halál felett győzött az élet - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

MW

Húsvét az élet ünnepe

Forrás: Shuterstock

A MEÖT tagegyházainak vezetői azt írták: Jézus vallja és ígéri: 

Én élek, ti is élni fogtok.

A földi élet a maga sokszínű megjelenésében isteni ajándék. Amikor azonban Jézus az élet ígéretéről szól, nemcsak a földi élet értékéről és szépségééről beszél, hanem az örök élet ajándékáról is.

Úgy fogalmaztak: "ő, aki győzött a halál felett, minket is részesíteni kíván az elmúlás fájdalmas valóságán túlmutató élet ígéretében". Ez az első húsvét eseményének ígérete.

Kitértek arra: 

Jézus, aki "ismeri nyugtalan szívünk minden rezdülését", így köszönti tanítványait húsvét után: Békesség nektek! Szava ellentmond minden háborúságnak, gyűlölködésnek és pusztító erőszaknak.

Az egyházi vezetők szerint húsvéti imádságunk ez lehet: "teremts köztünk békét Urunk mindenütt világban! Hadd legyünk mi képviselőid életet teremtő, értéket megőrző és békességért kiáltó szent akaratodnak" - fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában