Megbeszélés

2024.04.26. 11:14

Elnöki találkozó a Karmelitában

A magyar miniszterelnök Santiago Abascalt és Geert Wilderst, a hollad Szabadságpárt elnökét és a volt lengyel miniszterelnököt is fogadta a Karmelita kolostorban.

MW

Orbán Viktor a spanyol Vox párt elnökével tárgyalt

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

Az illegális migráció elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban Santiago Abascallal, a VOX párt elnökével, a spanyol képviselőház tagjával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

ABASCAL, Santiago; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor kormányfő fogadta Santiago Abascalt, a spanyol Vox párt elnökét, a spanyol képviselőház tagját a Karmelita kolostorban
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

A felek megállapították: Magyarországra és Spanyolországra is komoly veszélyt jelent a migrációs válság, ami ellen az államoknak a lehető legkeményebb eszközökkel kell vagy kellene fellépniük. Európát meg kell védeni – szögezték le, hozzátéve: engedély nélkül senkit sem lenne szabad beengedni az EU területére.

Santiago Abascal arról is beszélt, hogy a spanyol baloldal nemrég már állampolgárságot is adott a migránsoknak, ami igen veszélyes döntés. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta: Magyarország ilyesmit sohasem szavazna meg.

A magyarok és a lengyelek együtt harcolnak Brüsszelben

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Orbán Viktor fogadta Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfőt
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Orbán Viktor – csakúgy, mint a budapesti CPAC-rendezvényen csütörtökön – felidézte: a magyarok és a lengyelek együtt küzdöttek Brüsszelben a szuverenitásért, a migráció megállításáért, a családok és a gyermekek védelméért.

A lengyelek és a magyarok a jövőben is kiállnak amellett, ami számukra fontos és amit a baloldal el akar törölni, és ellenállnak annak, amit ránk akarnak erőltetni – fejtette ki a két vezető.

Orbán-Wilders találkozó: a magyar EU-elnökség nagy hangsúlyt helyez majd a határvédelemre

Európa külső határainak megvédésére nagy hangsúlyt helyez majd Magyarország, amikor a következő félévben ellátja az uniós soros elnökségi feladatait; elsősorban erről a témáról egyeztetett pénteken Orbán Viktor miniszterelnök és Geert Wilders, a holland képviselőház tagja, a Szabadságpárt elnöke a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

ORBÁN Viktor; WILDERS, Geert
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Geert Wilderst, a holland képviselőház tagját, a Szabadságpárt elnökét a Karmelita kolostorban 2024. április 26-án
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Egyetértettek abban, hogy az Európai Unió külső határainak megvédésével lehet a leghatékonyabban visszaszorítani az illegális migrációt.

Geert Wilders, a novemberi hollandiai választások győztese az egyik előadója a napokban Budapesten zajló CPAC Hungary rendezvénynek.
A Szabadságpárt elnökének beszédét az alábbi cikkajánlóban találja meg:

Eduardo Bolsonaro, brazil parlamenti képviselő, a CPAC Brasil alapítója is beszédet mondott a A Konzervatív Politikai Akció Konferencián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában