postabontás

2018.07.05. 17:15

Van, aki fél a száguldozó buszokon

A napokban történt szolnoki buszbaleset kapcsán úgy döntöttem, itt az ideje, hogy szóvá tegyem a bennem hetekkel ezelőtt megfogalmazódott észrevételemet. - írja egyik olvasónk.

bama.hu

Sokat utazom távolsági autóbusszal és sajnos a tapasztalataim nem éppen kedvezőek. Nemrég Balatonról tartottam Pécsre – a busz megállt Kaposváron egy kis pihenőre. A sofőr arról tájékoztatta az utasokat, hogy tíz perc után indulunk tovább. Mi, utasok gyorsan kiszaladtunk a mosdóba, siettünk vissza, hogy le ne késsük az indulást. Ezzel szemben a busz vezetője a 10 perc helyett 18 perc elteltével érkezett vissza, így indultunk útnak. A nyolc perc késést behozta útközben – úgy, hogy száguldott.

A gödrei szakaszon olyan tempóban haladt, hogy halálfélelmem volt. Hasonlókat tapasztaltam Bonyhádról, illetve Kaposvárról Pécsre induló járatok esetében is már több alkalommal. Az indulás időpontja előtt két-három perccel beáll a busz az állomásra, viszont 20-30 utas szeretne felszállni, ami ennyi idő alatt lehetetlen. Ebből az következik, hogy eleve 8-10 perces késésekkel indulunk. Ám a végállomásról nem késünk – a kezdeti lemaradást a sofőr behozza, csak ugye nem mindegy, hogy milyen áron. Elképesztő tempóban vezetnek, nem érzi biztonságban magát az ember. Ellenőrzi mindezt egyáltalán valaki? Mert nem lenne bonyolult: egyszerűen felelősségre kell vonni azt a buszvezetőt, aki nem indul el időben. Elő kellene írni, hogy indulás előtt negyed órával meg kell kezdeni az utasok beszállítását. Így nem lenne szükség a kapkodásra. Remélem, az illetékesek megfontolják a javaslatot, mielőtt ismételten baleset történik!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában