postabontás

2018.08.07. 08:23

Az úttesten kell a pulit tanítani?!

Az elmúlt napokban több alkalommal voltam szemtanúja annak, hogy egy kis fekete pulit helyben maradásra tanít a gazdája – írja olvasónk.

dr. F. L.

A következő módon: az igen forgalmas Zsolnay Vilmos út egyik jelzőlámpájánál zöld jelzésnél a gazda átmegy a túloldalra, de előtte a kutyát leülteti az indulási oldalon. A kutyának végig kell várnia ülve a következő, gyalogosoknak szóló zöld lámpát. Eközben az autók jönnek-mennek tömött sorokban a forgalom ütemében.

A zöld lámpánál a gazdi áthívja magához a kutyát. Most a túlsó oldalon ülteti le és inti helyben maradásra a kutyáját és átjön nélküle ismét a zebrán. A pulinak megint ülve kell maradnia a járdán.

Fenti folyamat többször ismétlődik. Az okos kis puli eddig nem hibázott, de mi van, ha egyszer oldódik benne a tiltás és átszalad a forgalmas úttesten az autók közé. A kis kutyának kín és szenvedés. Az úttesten tömeges ütközések, karambol. Sérült emberek és karosszériák. Az okos kis puli eddig nem hibázott, mert nagyon jól nevelt és nagyon okos.

Biztos, hogy ez a legmegfelelőbb módszer az állat tanítására?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában