Olvasói levél

2018.08.30. 19:30

Ötgyerekesként hiába várok

Olvasónk öt gyermekét neveli egyedül, októberben el kell hagyniuk jelenlegi lakásukat. Már 2017-ben beadta a lakásigénylését, de azóta sem tudtak neki lakást adni. Hiába az újabb kérelmek, lakás még mindig nincs a láthatáron, albérletet viszont nem tudnak megengedni maguknak. Választ szeretne kapni az illetékesektől.

bama.hu

Öt gyermekemet egyedül nevelem most már lassan négy éve. Ami nem is probléma, csak a lakhatásunk elég nehézkes. Jelenleg albérletben lakunk, ahonnan október 1-jén el kell költöznünk. 2017 márciusában adtam le a lakásigénylésem a Pécsi Lakásgazdálkodási Csoportnál, és hiába adtam be folyamatosan külön kérelmeket, nem tudnak lakást adni. Rendesen fizetem az albérletet, gyesen vagyok, a gyermekeim után amit kapok pénzt, azt a lakhatásra fordítom. Emellett alkalmi munkát végzek.

Érthetetlen számomra, hogy miért nincs lakás, amit nekünk ki tudnának utalni. Több e-mailt is írtam a bizottsági tagoknak, személyesen bementem a lakásügyre, a családsegítősöm több támogató levelet is írt nekem. Megpályáztam kettő lakást a Nemzetközi Eszközkezelőnél, sajnos egyik sem lett a miénk. Nem sok lehetőségem van, és családotthonba nem szeretnék menni a gyerekeimmel. A mai albérleti árak meg az egeket veri, egy gyermekeit egyedül nevelő anyának ennyi pénzt lehetetlenség előteremteni. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy talán nem vagyok szimpatikus. Nem tudom megfejteni, hogy a bizottság vajon mi alapján dönti el, hogy ki kap lakást és ki nem. Ami szintén egy kérdés, hogy vajon a sok kérelmem eljutott-e az illetékesekig? Vajon ebben a rendszerben hány család van, aki tényleg rendesen fizetne és nem kap lakást, és hány olyan család van, aki kap lakást és nem fizet? Vajon min múlik hogy kiutalnak-e egy olyan lakást, ami épp üresen áll? Vajon akik döntenek a kérelmekről, átérzik-e a probléma súlyát? Sok kérdés merült fel bennem ebben az ügyben. Nagyon szeretnék az illetékesektől mindezekre választ kapni!

Cs. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!