Olvasói levél

2019.10.08. 15:55

Távolsági buszra helyi bérlettel: a vidékiek járnának rosszul

A Dunántúli Napló Postabontás rovatában nemrég megjelent egy cikk, amiben azt az ötletet vetették fel, hogy milyen jó lenne – főleg a nyugdíjasoknak, akik ingyen utaznak –, ha pécsi bérlettel is fel lehetne szállni a távolsági buszokra ott, ahol a helyi járatnak is van megállója – kezdte levelét olvasónk.

Dunántúli Napló

Ezzel azonban több probléma is van. Először is a távolsági busz nem jön 10-15 percenként, mint a legtöbb városi buszjárat. Van olyan település, ahonnan óránként, vagy még ritkábban indulnak a buszok. Emiatt főleg a hajnali, reggeli járatok szinte mindig teljesen tele vannak. A menetidő pedig legalább harminc perc Pécsig.

Amennyiben ők még el akarnak jutni az orvoshoz, a munkahelyükre vagy az iskolába, akkor tovább kell buszozniuk a városi járatokkal. Ez minden reggel és délután többórás utazást jelent a falvakból. Ha tehát a távolsági járatokra felszállnának a helyi bérlettel rendelkező emberek, akkor a menetidő jelentősen meghosszabbodna. Főleg akkor, ha az összes „városi” megállóban elkezdene megállni a busz.

Azzal tehát, hogy ha helyi bérlettel is igénybe lehetne venni a távolsági járatokat, a vidékiek járnának rosszul, hiszen még tovább nőne a menetidő. Ilyet pedig senki nem várhat el! – olvasható a levélben.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában