Postabontás

2020.10.21. 15:02

A Puskin téren lehetne árusítani – javasolja olvasónk

Újabb levél érkezett a vásárcsarnok ügyében.

Dunántúli Napló

Az új vásárcsarnok építésére meghirdetett, érdektelenségbe fulladt közmeg­hallgatáson elsősorban az árusítással foglalkozó kereskedők vettek részt. A lakosság ingerküszöbét csak az érintette meg, hogy egy évig vásárcsarnok nélkül maradnak azok a polgárok, akik számára a mindennapi szükségleteik beszerzése veszélybe kerül, a létesítmény bezárása miatt.

Miért van erre szükség? Az nem magyarázat, hogy a meglévő épületből szolgáltatóközpontot hoznak létre, akkor, amikor a Centrum parkolóban is létesül egy ilyen központ. Talán jobb lenne parkolóházzá átalakítani. A városvezetés számára nem maradt más lehetőség, mint elfogadni a felkínált lehetőséget, vagy pedig nem lesz Pécsnek új vásárcsarnoka?

Ha mégse sikerül megoldást találni a problémára, és tényleg be kell zárni az épületet, akkor megfontolás tárgyát képezhetné, ideiglenes csarnokként a Puskin téri, volt katonai kollégium üresen álló épülete, illetve annak tornacsarnoka. Az átmeneti jelleg megszűnése után legalább lenne a keleti városrésznek is egy vásárcsarnoka.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában