postabontás

2020.10.28. 18:16

A távolságtartásra kevesen figyelnek – panaszolja olvasónk

Nincs kihelyezve egyes hipermarketek bejáratánál a kézfertőtlenítő, illetve a patikák közül se mindegyikben adott a lehetőség – eszköz híján –, hogy a helyiségbe betérők a kezeiket fertőtlenítsék – panaszolták a napokban többen is a Postabontásban, illetve az sms rovatban – kezdi bevezetőjében levélírónk.

Budapest, 2020. április 27. Védõmaszkot viselõ utasok a Széll Kálmán téri metróálllomás mozgólépcsõjén 2020. április 27-én. Ettõl a naptól csak sállal, kendõvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fõvárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elõsegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fõpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A legtöbb üzletben a bejáratnál gondoskodnak arról, hogy aki szeretne, fertőtlenített kézzel tudjon be-, illetve a vásárlás végeztével kilépni. Én is tapasztalom, hogy vannak kivételek – éppen ezért célszerű, ha az embernek a zsebében vagy a táskájában mindig lapul egy kis flakonnyi a szerből. Most már beszerezni is nagyon sok helyen lehet ezeket, nem is megfizethetetlenek, viszont biztonságot nyújtanak. Nem mindig mástól kell elvárni, hogy cselekedjen. Mindenki magáról kell, hogy gondoskodjon, annak érdekében, hogy a fertőzést elkerülje.

Számomra éppen ezért nem a bejáratnál hiányzó kézfertőtlenítők bosszantók, hiszen az ellen tudok tenni. Az ellen viszont kevésbé, ha a boltban, a pénztárnál a „nyakamra” állnak, a másfél méteres távolság betartásával mit sem törődve. A mozgólépcsőn is jellemzően ugyanez a helyzet az Árkádban. Belegondolt már valaki abba, hogy közeleg a karácsony? Tudjuk, hogy mekkora tömeg szokott lenni az azt megelőző hetekben az üzletekben. Ha már most se törődünk a távolság megtartásával, mi lesz vajon akkor? Mert a vírus még akkor is velünk lesz, sajnos. Bele se merek gondolni...

T. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában