postabontás

2021.02.26. 08:13

A bringaút nem a gyalogosoké – húzza alá olvasónk

K. É.

Nagyon sokan használják az elkészült kerékpárutat: az egyetemváros már biztonságosan megközelíthető

Fontos lenne tiszta vizet önteni a pohárba: sok embernek fogalma sincs, hogy egy kerékpárúton milyen szabályok vonatkoznak a közlekedőkre. A Rókus utcánál, vagy a Szent István téren is többször kerültem már olyan helyzetbe, hogy a felfestett kerékpársávon kellett kerülgetnem a gyalogost, és amikor kisgyerek is van az illetővel, akkor még nehezebb a dolga a bringásnak. Nincs hazánkban ennek még mindig meg a kultúrája, pedig nem mondhatjuk, hogy nem volt elegendő időnk hozzászokni a kerékpárutak, vagy a kerékpársávok jelenlétéhez. Kifejezetten veszélyesek a kutyát sétáltatók is, és sajnos szembesültem már olyan helyzettel, amikor az eb szabadon sétált a gazdája mellett, majd amikor kikerültem őket, az állat utánam eredt.

A biciklis társak figyelmét ugyanakkor arra szeretném felhívni, hogy a sétálóutca nem kerekezésre való – nagyon veszélyes a gyalogosok közt szlalomozni, ezt több példa is bizonyítja. Lassan közeledik a tavasz, egyre többen mennek ki a szabadba sétálgatni a gyerekekkel – kiszámíthatatlan, hogy egy apróság mikor gondolja azt, hogy futásnak ered, aminek a következményei beláthatatlanok, ha ott a közelében egy kerékpáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!