Postabontás

2022.02.22. 17:00

Meddig égethető a kerti hulladék? - kérdi olvasónk

Ha nem lenne koronavírus-járvány, nem lett volna szükség a veszélyhelyzet bevezetésére, ami azt is jelentené, hogy már életbe lépett volna az a jogszabály, miszerint az országban nem szabad elégetni a kerti hulladékot - olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Fotó: Szakony Attila

Biztosan eljön ez az idő, amikor már nem lesz járvány, és akkor az önkormányzatok már nem hozhatnak a szabadtéri égetés kérdésében külön szabályozásokat. Most, hogy jön a tavasz, jönnek a kerti munkák is, amelyek sok nyesedéket, zöldhulladékot eredményeznek. 

Én egy olyan faluban élek, ahol minden pénteken megengedett a tűzgyújtás – idén még szerencsénk van, mert él ez a lehetőség. A településen mindenki, aki a kertjét gondozza, ki is használja ezt. Van, ahol több máglyányi hulladék gyűlik össze ilyenkor. El nem tudom képzelni, hogy ha megszűnik az égetés mint lehetőség, akkor hová tesszük majd ezt a rengeteg faágat, gallyat, leveleket. Mert lehetetlen mindent komposztálni. 

Az ideális az lenne, hogyha nem is minden héten, de legalább ősszel és tavasszal egy alkalommal megengednék, hogy a kertet művelők tüzet gyújtsanak a telken. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!