Rengetegen pöfékelnek

2023.01.17. 20:40

Egyre nagyobb divattá váltak a különféle nikotintartalmú termékek

Nem csak az energiaitalok jelentenek veszélyt a fiatalokra, hanem a különféle nikotintartalmú termékek - hangsúlyozzák olvasóink.

W. K.

Fotó: Aleksandr Yu

– A fiatalok közül nagyon sokan dohányoznak, de ami talán még rosszabb, az az, hogy egyre nagyobb divattá váltak a különféle nikotintartalmú termékek, amelyek nem füstölnek, tehát a szülők a jellegzetes szag híján észre sem veszik, hogy a gyermekük szép lassan nikotinfüggővé válik. Nem csak az energiaitalok jelentenek tehát veszélyt a gyerekekre. Sokkal jobban oda kellene figyelni erre a jelenségre és megtalálni a módját a hatékony prevenciónak – írta egy olvasónk. 

Más a következő észrevételt tette: – Kíváncsi lennék, hogy mennyivel dohányoznak kevesebben hazánkban azóta, amióta a nemdohányzók védelméről szóló szigorításokat bevezeték. A cigaretta ára is az egekben, már-már megfizethetetlen, mégis rengetegen pöfékelnek. Számomra úgy tűnik, hogy se a drágaság, se a szigor nem vezet eredményre. Ráadásul a fiatalok is fújják a füstöt. Honnan van erre pénzük? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában