Postabontás

2023.01.25. 19:30

Nem rendőrhöz méltó ez a stílus - véli olvasónk

A közelmúltban olvashattunk arról a Postabontásban, hogy egy éjszaka a rendőrök egy ételfutárt igazoltattak, megszondáztatták, megmotozták, és teljesen átkutatták az autóját, vélhetően drogot keresve – nagyjából 20 percig tartott az akció, a futár ennyi időre esett ki a munkából, a rendőrök semmit nem találtak.

bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Fractal Pictures

Én szintén éjszakai ételfutárként járom Pécs utcáit. Egyrészt azért, mert egyetemi tanulmányaim mellett ekkor van leginkább szabadidőm, illetve éjjelente nincs nagy forgalom, gyorsabban lehet haladni. Két hete vasárnap is műszakban voltam, a Makay István úti körforgalomtól haladtam a város irányába. A körforgalomból kikanyarodva azonban kisvártatva megállítottak a rendőrök – nem indexeltem a körforgalomból való kihajtásnál, ez volt az indok. Ezzel még nem is lett volna baj, az arrogáns hangnem azonban, amit megütöttek, kifejezetten nem volt helyénvaló. 

Elkezdték firtatni, hogy van-e műszakija az autómnak, és egyértelműen utaltak arra – kifejezetten bántó stílusban –, hogy a járművet rossz állapotúnak tartják. Természetesen a műszaki rendben volt. Lehet, hogy az autó nem mai darab, de a működése hibátlan. Viszont, mint kiderült, nem világított az egyik féklámpa – ezt is gúnyosan konstatálták, felhívva a figyelmem arra, hogy induláskor mindig ellenőrizni kellene a lámpa működőképességét. 

Mondtam, hogy tudom, viszonylag még friss a jogosítványom, a fékpróbát, féklámpák vizsgálatát nem szoktam elmulasztani, és amikor elindultam, még minden rendben volt. Viszont már legalább két órája dolgoztam, azaz autóztam, így nem vettem észre a problémát. Erre gúnyosan megjegyezték, hogy szerintük én nem az a fajta vagyok, aki ezekre odafigyel. A minősítés kifejezetten sértő volt. 

Az, hogy a rendőrök az utakon a szabályok betartására ügyelnek, rendjén van. De miért kell ezt ilyen arrogáns módon, lekezelő stílusban tenni?! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!