Becsapós az időjárás

2023.02.02. 14:20

Félő, hogy elfagynak a korán kipattant rügyek - aggódnak olvasóink

A kemény fagyok eddig elmaradtak az idei télen, olvasóink közül többen is aggodalmukat fejezik ki emiatt: a növényeket féltik.

W. K.

Fotó: Szakony Attila

 

- Ugyan az elmúlt napokban volt egy kis éjjeli mínusz, ettől függetlenül azt látom, hogy környékünkön több helyen is bontogatják rügyeiket a díszcserjék, sőt a korai virágzású gyümölcsfák is. Nagyon félő, hogy az időjárás becsapja a természetet, amiből inkább kár származik majd - adott hangot véleményének egy olvasónk. 

Más a következőt fogalmazta meg: - Nem volt igaz kemény fagy az idei télen. Ez több szempontból is aggasztó: egyrészt a klímaváltozásnak ez egyértelmű jele. Következményként lehet, hogy komoly havazásra - ami néhány évtizeddel ezelőtt még jellemző volt - hazánkban már nem is számíthatunk. A komolyabb, hosszan tartó hideg elmaradása a növények kártevőinek is kedvez - könnyebben áttelelnek, ami nem jó hír a mezőgazdasággal foglalkozóknak, de a kiskert tulajdonosoknak se. Féltem a virágokat, gyümölcsfákat - fejezte ki aggodalmát előfizetőnk. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!